fredag 18. juli 2014

Ny shorts til lillemor


Ny strikkeshorts fra den store guttestrikkeboka


Strikket i det deilige garnet Abuelita 3-tråds fra Pickles. Fargen er en nydelig rosa/lilla, og litt melert.


Jeg strikket shortsen litt bredere i lårene siden jeg hadde lest at den kunne være litt smal i modellen, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Jeg kunne nok med fordel ha gjort den enda litt bredere i og med at lillemor har gode, lubne toddlerlår. Ellers fulgte jeg oppskriften helt og holdent, lett og kjapp strikk! Og det er jo alltids kjekt med ting som bare flyr av pinnene!


Shortsen fikk seg en icordstrikket snor i livet, en liten fin detalj.Dagen jeg og lillemor var ute for å ta bilder, klarte vi selvfølgelig å få hull i shortsen :(
Vi skulle bare en liten tur på butikken, og da satt selen i bilstolen seg fast i shortsen. Utrolig irriterende! Tips på hvordan jeg best kan sy det igjen, eventuelt kamfulere det på et vis, mottas med stor takk!


Kjekt å hilse på hesten også, som altså har fått myggnetting over øynene (hvis jeg ikke tar helt feil..)

Oppskrift: Shorts fra den store guttestrikkeboka
Garn: Abuelita 3-tråds garn fra Pickles
Farge: Rosa/lilla melert
Pinner: 3

7 kommentarer:

 1. Så fin shorts :) Veldig kjedelig med hull, da! Lurer på om du kan få fikset det med maskesting/kitchener stitch? Hullet ser jo lite og greit ut. Så kan du jo brodere en liten blomst oppå hvis det ikke skulle bli fint?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips :-) det er faktisk to hull, det kommer bare ikke så godt fram på bildet. Det som man kan se på bildet går vel over fem masker.. men da skal jeg google maskesting/kitchener stitch :-) Håper at det funker..

   Slett
 2. Så flott shorts! Deilig og sommerlig:) Veldig kjedelig med hull, håper du får ordnet det! Jeg har akkurat strikket en blå variant som venter på å bli blogget:)

  SvarSlett
 3. Så flott shorts,ser ut som den hærlige eieren trives i den :)
  For å ordne hullet kan du også sy litt rundt og så strikke en lapp med noe gøyt på og feste over. Det kan bli en fin detalj på shortsen det.

  Klem fra Kjersti

  SvarSlett
 4. Takk for det Kirsti og Kjersti :) Foreløpig er shortsen lagt på vent i skapet, men skal absolutt få fikset den en dag motivasjonen er der...

  SvarSlett
 5. Hvis du har litt garn til overs fra prosjektet går det eventuelt an å veve inn garn i sidene av hullet og strikke over det. Litt plundrete, men hvis du bruker samme garn tror jeg du kan får det nesten usynelig, og det blir ganske stabilt.

  Litt vanskelig å forklare, har noen bilder på bloggen min, kanskje det blir lettere å forestille seg hvis du ser det

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips :-) da skal jeg sjekke det :-) skal prøve å få prioritert å gjøre det snart.. ;-)

   Slett