lørdag 28. februar 2015

Prinsessehentesett


En veldig god venninne av meg venter en liten prinsesse en av dagene nå. Hun spurte så fint om jeg kunne strikke en liten jakke som snuppa kunne ha på seg hjem fra sykehuset. Og det ville jeg jo selvfølgelig veldig gjerne, og strikket både lue og bukse også. Hadde jeg hatt mer tid hadde det nok blitt sokker også..


Jakken er den nydelige bellatrøyen fra heftet Babystrikk på pinde 3 av Lene Holme Samsøe. Jeg har strikket et par av den i nyfødtstørrelse nå, og ved å legge opp til to mønsterrapporter mindre enn det som er oppgitt til størrelse 0-3 måneder blir den veldig bra. Jeg har ellers fulgt målene for 0-3 måneder.


Luen heter Rose, og jeg kom tilfeldigvis over den på instagram. Den passer jo perfekt til bellatrøyen. Det er en gammel oppskrift fra Dale garn og Viitre.no har fått lov å dele den helt gratis. Det hører også med en nydelig liten jakke med bladmønster.
Luen var veldig søt, men jeg tror den muligens blir litt stor. Jeg ville nok gjort noen endringer neste gang jeg skal strikke den, blant annet å strikket rett og vrangbord nederst i halsen på luen for en litt bedre passform. Muligens jeg også ville gjort det litt annerledes på fellingen.


Prinsessen måtte jo også få en liten bukse. Oppskriften er min egen og eget innlegg på den kommer.


De nydeligste knappene er fra strikkefeber.no, må si meg veldig fornøyd med både utvalg av knapper, deilig garn og god service!


Jakken
Oppskrift: Bellatrøye fra heftet Babystrikk på pinde 3
Str: Nyfødt
Garn: Drops alpakka
Knapper: 3 stk knapper med strass og tigereye fra Strikkefeber.no
Pinne: 2,5 og 3

Luen
Oppskrift: Rose fra Dale garn på Viltre.no
Str:1-3 mnd
Garn: Drops alpakka
Pinne: 2,5

Buksen
Oppskrift: Min egen
Str: Nyfødt
Garn: Drops alpakka
Pinne: 2,5 og 3

5 kommentarer:

 1. Så fint sett du har strikket. Bella er aldri feil. Blir vi noen gang lei det mønsteret? Ikke med det første iallfall! Knappene er jo bare nydelige♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm.. Ja, det kan du si! Jeg kommer i hvertfall alltid tilbake til det når det skal strikkes til små, nye frøkner :-) tar gjerne i mot tips til andre fine babyjakker :-)

   Slett
 2. Kjempe fint sett, prinsessen blir nok varm og søt i dette :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig og fint gjennomført hentesett!

  SvarSlett
 4. Så vakkert sett! Og fine bilder med hvite tulipaner som matcher de søte knappene :)

  SvarSlett